Ad van Dijk 50 jaar in dienst

6 juli 2018

Op 1 juli trad Ad van Dijk, als jongeman van bijna 15 jaar, in dienst bij de firma Vervoort. Daar begon zijn carrière als hulpmonteur (leerling). De eerste stap was het starten van een opleiding, naast het werk. Aan de school voor beroepsbegeleidend onderwijs te Eindhoven  heeft Ad hard gewerkt en met mooie scores deze afgerond. Toen Jan Heesmans de zaak overnam ging Ad mee naar Technisch Bureau Heesmans. Zijn kennis en kunde heeft hij als Cv-monteur steeds verder uitgebouwd. In de loop der jaren heeft Ad verschillende kwalificaties behaald, waaronder de verschillende facetten binnen het lassen. In 2003 heeft Ad de overname van het Technisch Bureau Heesmans meegemaakt. Ad van Melis nam het bedrijf over van Jan Heesmans, sinds die tijd is Ad in dienst bij Heesmans Installatie Techniek B.V. 

Praktijkopleider

Om zijn uitgebreide kennis te delen heeft Ad zich ook ingezet als Praktijkopleider van de nieuwe aanwas leerlingen. Ondanks dat er een generatiekloofje zat tussen Ad en zijn leerlingen, hebben ze met respect  samen gewerkt naar uitbreiding van de skills. Ad is een monteur met grote aandacht voor veiligheid. Zijn inbreng als BHV'er is waardevol, zeker op de grote projecten waar Ad veelvuldig aan het stuur staat. Hij zorgt ervoor dat er een team ontstaat welke samen op het desbetreffende project de klus klaart. De zorg voor zijn collega's heeft hij ook geuit door zichzelf beschikbaar te stellen voor de OR binnen Heesmans. Hier heeft hij zich, met de overige OR-leden, ingezet om verbeteringen binnen de werkzaamheden te realiseren.

Recente projecten

Enkele projecten waar Ad als voorman zich heeft ingezet, om deze succesvol conform naar wens van de opdrachtgever, neer te zetten en af te ronden, zijn:

* Edco te Helmond (nieuwbouw distributiecentrum)

* VDL Nedcar te Born (uitbreiding)

* Action te Echt (nieuwbouw distributiecentrum) 

* Diverse projecten Van Gennip

* Diverse projecten Van Asten Group

* Prodrive Son

Uiteraard was het voor Ad niet mogelijk om deze carrière op te bouwen zonder zijn echtgenote Margriet en kinderen. Mede door hun betrokkenheid bij het werk van hun echtgenoot en vader is Heesmans Installatie Techniek gezegend met een betrokken vakman en fijne collega. In 2019 mag Ad gaan aftellen richting zijn pensioen. Ondanks dat hij hier naar uitkijkt zet Ad zich met dezelfde betrokkenheid en inspanning in, om de huidige projecten waar hij aan verbonden is, tot eenzelfde goed resultaat te brengen als de afgelopen 50 jaar!

Terug naar overzicht

Klik op de foto voor een vergroting