Ad van Melis in de finale van Mierlo Maestro

11 oktober 2019

 

Zaterdag 5 oktober heeft de finale plaatsgevonden van de verkiezing "Mierlo Maestro", de verkiezing van Mierlose ondernemer van het jaar. Naast Ad van Melis waren hier Arno Saasen (Saasen Groep) en Jos van Baars (Keurslager van Baars). Na een spannende avond was het Jos van Baars die de titel in ontvangst mocht nemen. 

Derde editie

'Vier jaar geleden is de eerste editie gehouden van Mierlo Maestro', opent Huub van Stekelenburg, voorzitter van de stichting Mierlo Maestro. Mierlo Maestro is een initiatief vanuit OVM, in samenwerking met Rabobank Peelland Zuid, om aan de ondernemers in Mierlo een extra ondernemersimpuls te geven. In de derde editie is gekozen voor een gewijzigde opzet. Kandidaten zijn gevraagd vanuit de stichting Mierlo Maestro. De leden van het OVM en de deelnemers van centrum- e lintenmanagement konden vooraf digitaal stemmen. Daarnaast heeft een onafhankelijke jury de kandidaten bezocht en gesproken. 

Onafhankelijke jury

De jury, bestaande uit Wim Mandigers (voorzitter), Linda Koolhaas, Veronique van der Zee, Joost Kosman en Henk Brocx, zijn in verschillende samenstellingen bij de finalisten in het bedrijf op bezoek geweest. Voorzitter Mandigers: 'Het zijn drie mooie bedrijven met drie trotse eigenaars met drie verschillende verhalen en drie keer alle reden tot trots.' In de gehouden persoonlijke gesprekken met de jury hebben de drie bedrijven de jury proberen te overtuigen dat zij het 'stokje' van vorige winnaar, Ruud Gerrits kunnen overnemen. 

Presentatie in handen van Martie Jeuken 

De presentatie van deze avond was in handen van Martie Jeuken. Martie is onder andere stadionspeaker bij Helmond Sport en zeer betrokken bij de gemeente Geldrop-Mierlo. Op een geweldige manier praatte hij de avond aan elkaar. Een grap, een serieus gesprek, een diepgaand interview met oprechte interesse, Martie draaide er zijn hand niet voor om. 

Voorstellen ondernemers

Voordat het 'tafelgesprek' met de drie genomineerden begon, kreeg iedere ondernemer 10 minuten de tijd om iets over zichzelf en over zijn bedrijf te vertellen en toe te lichten waarom zij vinden dat zij Mierlo Maestro 2019 zouden moeten worden. Iedere genomineerde koos hierin zijn eigen weg. Zo had Jos van Baars een prachtig zelf gemaakt filmpje over zijn 'slagerij en team', Arno Saasen koos om zijn verhaal te doen aan de hand van een foto collage en Ad van Melis werd geïnterviewd door Martie en sloot af met een bedrijfsfilm. Elke introductie van de genomineerde startte met een optreden van het gelegenheidsduo Wiljan van Gerven en Eric Bogers. Zij wisten wederom voor iedere ondernemer een speciaal liedje samen te stellen wat persoonlijk op hen sloeg, en waarbij met luchtige creativiteit duidelijk naar voren kwam in welk 'ambacht' de genomineerden ondernemen. 

Jury lovend over de kandidaten

Voordat de winnaar bekend werd gemaakt, las voorzitter Mandigers de resultaten van de jury door. Er waren lovende woorden voor de drie ondernemers. 'Het was niet gemakkelijk voor de jury', veel diversiteit tussen de bedrijven maar alle drie te typeren als echte Mierlose ondernemers. Tijdens de werkbezoeken van de jury hebben zij veel passie en ambitie mogen ophalen. De ondernemers zelf gaven op de avond aan dat een dergelijk bezoek van de jury van Mierlo Maestro, hen weer aan het denken en op scherp heeft gezet. De jury heeft voor hen een rapport uitgewerkt en dat kregen zij op de avond overhandigd. 

Krachtige en mooie woorden voor het ondernemersklimaat in Mierlo door Wethouder Marc Jeuken 

Wethouden Jeuken had de eer om de winnaar bekend te maken. Geen uitgebreide speach, maar krachtige woorden omschrijven de winnaar van de winnaar van Mierlo Maestro. "De genomineerden van Mierlo Maestro zijn alle drie creatief, persoonlijk, hoogwaardige Mierlose ondernemers, met veel passie voor het ondernemen. Maar er kan er maar één de Mierlo Maestro zijn." Marc opende de enveloppe van de notaris en kondigde aan dat aan Jos van Baars de eer voor 2019 is gevallen om Mierlo Maestro te zijn. 

Een luid applaus volgde en met super trots namen Jos en Monique van Baars de award in ontvangst. Jos, 'Ieder van ons drieën verdiende deze eer, ben trots dat ik het mag zijn voor deze keer.' Dit typeert deze editie van de Mierlose Maestro. Alle drie de kandidaten kennen elkaar persoonlijk vanuit o.a. de brandweer. Voor hen was het een mooie reis om vooral met elkaar hun bedrijven en wijze van ondernemen te etaleren. Zoals jos zei, 'Mierlo Maestro heeft dit podium mogelijk gemaakt om te laten zien wat wij allemaal in onze bedrijven doen.' Behalve de glazen award ontvangt Jos een cheque voor een persoonlijk ontwikkelproject ter waarde van € 1500,- uit handen van een afvaardiging van Rabobank Peelland Zuid. 

Terug naar overzicht

Klik op de foto voor een vergroting