Nefit Topline in de media

12 januari 2018

Eerder deze week is er veel opspraak geweest over de Nefit Topline ketel. Dit type ketel zou volgens de media een risico zijn voor de brandveiligheid of een CO-lekkage kunnen veroorzaken. Het gaat hierbij specifiek om de Nefit Topline ketels die gemaakt zijn tussen 2006 t/m 2009. Indien u niet weet of u een dergelijke ketel heeft hangen kunt u dit op de volgende manier controleren. Bovenop het toestel zit een typeplaatsticker. Hierop is het toesteltype te zien en het serienummer met daarin het jaar van productie. Op de typeplaatsticker staat het serienummer direct boven het toesteltype en bestaat uit 11 getallen. De eerste drie nummers geven het toesteltype aan, de toesteltypes die het betreft vindt u in de onderstaande tabel. Het productiejaar staat in het 4e en 5e getal van het serienummer. Het betreft enkel en alleen productie jaar 2006 tot en met 2009. In het serienummer komt dat terug als 06, 07, 08 of 09 op de 4e en 5e plek van het serienummer.

Op de website van Nefit kunt u de officiële verklaring vinden of via de volgende link; https://www.welkombijnefit.nl/nl/waarschuwing/veelgestelde-vragen
Uit deze verklaring blijkt dat Nefit opnieuw een onafhankelijk onderzoek heeft ingesteld om alle twijfels over dit toestel weg te nemen.

Wij zouden u graag willen adviseren om de volgende stappen te ondernemen, mocht u een dergelijke ketel hebben.
- Laat jaarlijks het onderhoud uitvoeren door een erkende installateur.
- Indien de brander nog niet is vervangen, deze laten vervangen.
- Plaats nabij de ketel een koolmonoxide melder en eventueel een brandmelder.
- Zorg dat de ruimte van de ketel regelmatig geventileerd wordt.

Terug naar overzicht

Klik op de foto voor een vergroting