Ons specialisme

Installaties voor de utiliteit

Wij werken onder andere aan distributiecentra, productiehallen, laboratoria, schoolgebouwen, zorgcomplexen en winkelpanden.

Vraagt het productieproces om een aanpassing van de installatie? Heb je te maken met bijvoorbeeld een hoge warmteproductie of temperatuurgevoelige omstandigheden? Juist dan zijn wij op ons best. Wij denken met je mee en geven je een passend advies. Zo zorgen we voor een duurzame oplossing die aansluit bij je wensen en eisen, budget en klimaatdoelstellingen.

Gebouwgebonden klimaatinstallaties

 

Wij zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. Een gebouwgebonden klimaatinstallatie richt zich puur op het gebouw: waar je ook bent en wat je ook doet in het pand, het klimaat is behaaglijk of past perfect bij de werkzaamheden. Onze taak is om met je mee te denken en onze disciplines slim te combineren. Zo zorgen we dat mensen prettig kunnen werken, producten bewaard worden op de juiste temperatuur, de luchtkwaliteit goed is, er geen vervelende geuren zijn en je niet schrikt van de energierekening.

 

We hebben ruime ervaring met allerlei segmenten binnen de utiliteit en je kunt voor elk type pand bij ons terecht. Toch hebben we een specialisme: distributiecentra en grote hallen waarin productieprocessen plaatsvinden. Juist die complexe techniek maakt het voor ons interessant. In ons projectenoverzicht vind je – ter inspiratie – alvast een greep uit onze utiliteitsprojecten.

Duurzame koelinstallaties

 

Goed en duurzaam koelen is steeds belangrijker. Voor de utiliteit verzorgen wij koeling in de breedste zin van het woord: van eenvoudige, lokale airco’s voor kleine kantoorruimtes tot koelinstallaties met hoge capaciteit en absolute betrouwbaarheid voor serverruimtes.

 

Er zijn zeer veel mogelijkheden voor het koelen (en naverwarmen met dezelfde installatie) van utiliteitspanden. Samen met jou onderzoeken wij welke oplossing het beste bij je past. Niet alleen jouw eisen en wensen omtrent het gebruik zijn van belang. We houden natuurlijk ook rekening met de investering vooraf, het rendement en de kosten van het gebruik en de aansluiting op jouw klimaatdoelstellingen.

Verwarmen

Een comfortabel binnenklimaat, van klein kantoor tot distributiehal, op basis van duurzame oplossingen.

Koelen

Een prettige temperatuur om bij te werken, op kantoor, in een magazijn of bij een machine.

Luchtbehandeling

Zuivere lucht in het gebouw, verwarmd of juist gekoeld. Vrij van vuil en vervelende geuren.

Meet- en regeltechniek

Slimme systemen om installaties optimaal te gebruiken. Van zonwering tot luchtbehandeling.

Loodgieterswerk

Toevoer en afvoer van schoon en vuil water, leidingwerk en sanitair. Optimaal en duurzaam.

Ventilatie

Een goed binnenklimaat in elk type gebouw valt of staat met optimale ventilatie.

Onderhoud

Grondig en frequent onderhoud voorkomt storingen en uitval van elke installatie.

Service

Snelle, vakkundige service om eventuele storingen of uitval zo snel mogelijk te verhelpen.

Veiligheid

Legionellapreventie, brandveiligheid, verwerking van gevaarlijke stoffen en luchtzuivering.

Compleet dienstenpakket

 

Hierboven zie je het al: voor de utiliteit hebben we elke discipline van de installatietechniek in huis. En voor elke discipline geldt dat er honderd en één mogelijkheden zijn. Het is dus aan ons om je een sterk advies te geven. Een advies waarbij de beste keuze per discipline in een optimale combinatie voor jouw gebouw samenkomt. Zo hopen we jou als klant te binden onder het motto: je komt bij Heesmans om te blijven. We laten je ’t liefst nooit meer gaan.

 

Bij onze installatiewerkzaamheden houden we altijd de duurzaamheid in het oog. We streven ernaar, ook bij onze eigen gebouwen en hulpmiddelen, om de wereld beter achter te laten dan we haar aantroffen. Tegelijkertijd mogen we geen gevangene worden van het duurzaamheidsconcept. Investering, gebruiksgemak en rendement tellen evengoed mee. We zorgen dus voor een oplossing die in balans is.

Projecten voor de utiliteit

  • In de wijk Driehoeksbos te Eindhoven mogen wij in opdracht van Bouwbedrijf Van den Heuvel de installaties verz...

  • Op Park Forum in Eindhoven, praktisch tegen de landingsbaan van Eindhoven airport aan, gaat de Kamp Coating Gr...

  • Na het succesvol opleveren van de eerste fase, hebben wij ook bij de tweede fase het vertrouwen gekregen om de...

Kennismaken?

 

Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. Met koffie of thee, zonder verplichtingen. We horen graag van je.