Studenten op bedrijfsbezoek

6 april 2018

Onlangs zijn een aantal studenten vanuit het ROC Ter AA college uit Helmond op bezoek geweest. De dag begon met een bezoek aan een twetal bedrijven. Als eerste werd het bedrijf Prodrive in Son bezocht waar de studenten een rondleiding hebben gehad. Bij Prodrive wordt een innovatieve productiefaciliteit met een oppervlakte van 21.000 m2 gerealiseerd. In het gebouw worden hoge eisen gesteld aan de luchtkwaliteit, luchttemperatuur en luchtvochtigheid. Hier is een ontwerp gemaakt waarbij de installatie energiezuinig en onderhoudsvriendelijk zal worden uitgevoerd. 

Speelhuis Helmond

De volgende excursie was bij het Speelhuis in Helmond. Bij het Speelhuis zijn onder meer de werktuigbouwkundige- en klimaatinstallaties verzorgd. De uitdaging was om in een voornamelijk glazen uitbouw rondom een kerk een zo duurzaam mogelijke installatie te realiseren. Onderdeel van deze installatie is onder andere een warmtepompinstallatie met aardwarmte.

Na de excursies volgde er een bezoek bij Heesmans. Na een presentatie over het bedrijf, mochten de studenten een aantal workshops volgen. Ze mochten onder andere zinkwerk maken, solderen, lassen en leidingen monteren. Dit was voor de studenten een mooie gelegenheid om hun kennis in de praktijk uit te voeren.

Terug naar overzicht

Klik op de foto voor een vergroting