Goed op schema


Het installatiewerk voor het nieuwe distributiecentrum dat we voor Bouwbedrijf Systabo bouwen in Drunen ligt goed op schema; oplevering in week 26 (eind juni). Voordat het zover is pakken we eerst nog het warehouse op, zoals de opstelling van de buffervaten voor de warmtepomp, de heaters en het leidingwerk.

En - niet onbelangrijk - we monteren de ecofans aan het dak. Vervolgens plaatsen we warmtepompen op de begane grond, vlakbij het warehouse. Zo lopen we stap voor logische stap naar het eindpunt. Maar niet voordat we het kantoordeel van de locatie hebben afgebouwd en voorzien hebben van sanitair, luchtkanalen, een VRF-systeem (airco's die meerdere ruimtes kunnen koelen en verwarmen) met R32 koudemiddel, riolering en waterleidingen. Is dat klaar dan zetten we nog de puntjes op de i en trekken we de deur van dit mooie project tevreden achter ons dicht.

Een nieuw distributiecentrum in Drunen


Bouwbedrijf Systabo uit Enschede heeft ons gevraagd om de volledige installatie van een nieuw distributiecentrum in Drunen te realiseren. Dan hebben we het over maar liefst 28.000 m2 warehouse en 1500 m2 kantoorruimte. Distributiecentra van deze omvang zijn onze specialiteit. In dit warehouse worden groot-vermogen lucht/water warmtepompen geplaatst met een extra laag GWP (global warming potential).

In eenvoudig Nederlands; deze keuze is goed voor het milieu. Hoe lager het GWP, hoe lager de uitstoot van broeikasgas. Die gedachte trekken we ook door naar het kantoor, waar voor R32 is gekozen; een koudemiddel met een groen randje. Onze werkzaamheden dragen bovendien bij aan het BREEAM-certificaat voor het pand. En omdat de oplevering naar verwachting plaatsvindt in de zomer van 2024, kan de R32 meteen zijn werk gaan doen.