Een nieuw werkcomfort aan de Parklaan in Eindhoven


De werkzaamheden aan de Parklaan in Eindhoven schieten op! Wat hebben we gedaan? Eerst hebben we de bestaande installatie eruit gesloopt en de nieuwe installatie geïnstalleerd. Deze koelt en verwarmt ruimtes onafhankelijk van elkaar, waardoor elke ruimte een eigen mate van comfort krijgt.

Voor een kantooromgeving is dat wel zo fijn. Het leidingwerk is overigens niet zichtbaar. We houden de oorspronkelijkheid van de villa wel zoveel mogelijk in stand. Het gebouw is immers een Rijksmonument met eigen regels en voorwaarden op het gebied van verbouwen en aanpassingen.

Onlangs zijn we voor vastgoedontwikkelaar Next Level gestart met een bijzondere opdracht; het aanbrengen van een nieuwe energiezuinige koel-/verwarmingsinstallatie. Nu doen we dat wel vaker natuurlijk, maar niet altijd in een monumentaal pand aan een van de mooiste straten van Eindhoven; de Parklaan. En zeker niet 4 panden op rij, zoals in dit geval. Bijzonder dus en alle reden om trots te zijn.

De Parklaan is een Eindhovens icoon. Sinds 1900 hebben verschillende fabrikanten - waaronder ook Anton Philips - villa’s in de Parklaan laten bouwen. De villa waar wij in werken stamt uit 1916 en is gebouwd in opdracht van textielfabrikant Elias. Anno nu is de Parklaan terecht gekenmerkt als een ‘sfeerbepalend stadsgezicht’.