All-in installatie Seacon Logistics


Wijnen Bouw heeft ons gevraagd voor een mooie opdracht in logistieke hotspot Venlo. Hier gaan we voor het nieuwe warehouse en kantoorgebouw van Seacon Logistics de complete W-installatie maken. Een 12 meter hoog warehouse, verdeeld in drie compartimenten van in totaal 45.000 m2 (voor de beeldvorming, daar parkeer je bumper aan bumper zo’n 7.500 grote auto’s in) plus een kantooromgeving van 500 m2 én een parkeerdek met plek voor 254 auto’s.

Seacon Logistics is specialist in de complexe logistieke keten en met een totale opslagcapaciteit van 200.000 m2 een speler van naam. Voor Heesmans is het warehouse een mooie uitdaging en kans om onze expertise op dat gebied te etaleren. 

Welke werkzaamheden hebben we het dan over? Eerst de basics zoals de hemelwater- en noodafvoerinstallaties, de binnenriolering, de waterleidingen en de sanitaire installaties. Vervolgens wordt het specifieker. De warehouses worden gasloos verwarmd d.m.v. warmtepompen met indirect gestookte heaters en vloerverwarming. Ook brengen we Ecofans aan die zorgen voor een aanzienlijke energiebesparing.

Het kantoordeel krijgt een VRV-verwarming/koeling in 3-pijps uitvoering. Dat maakt verwarmen en koelen per ruimte mogelijk. Wel zo aangenaam natuurlijk. Ingebouwde HR-wisselaars zorgen ook hier voor een aanzienlijke energiebesparing. En dankzij de moderne regeltechnieken wordt elk onderdeel optimaal aangestuurd en raakt energie niet onnodig verloren.