Nieuwe locatie Kamp Coating Groep Eindhoven


Op Park Forum in Eindhoven (dat praktisch tégen de landingsbaan van Eindhoven Airport aan ligt) realiseert de Kamp Coating Groep een nieuwe locatie. Op deze plek wordt een hal van 250 meter bij 75 meter gebouwd, met een hoogte van 15 meter. Tellen we alles op dan komen we uit op een inhoud van maar liefst 280.000 m3! Dan heb je het ergens over. Heesmans voorziet de hal van de noodzakelijke gebouw-gebonden installaties. Naast de werktuigbouwkundige installaties is er extra aandacht voor energieterugwinning uit het bedrijfsproces. Kortom, een mooie opdracht.

Zelf warmte opwekken


In grote lijnen hebben we de volgende werkzaamheden uitgevoerd. Het industriegedeelte is voorzien van een cv-verdeler. (De warmte wordt opgewekt door een Remeha 620 Ace 10-leden cv-ketel met een vermogen van 1300kW.) Voor de zekerheid hebben we extra ruimte ingecalculeerd, mocht er bijvoorbeeld ooit een 2e ketel nodig zijn. De opgewekte warmte wordt vooral gebruikt voor het opwarmen van diverse baden in het productieproces. Maar ook als back-up voor de kantoorwarmte, voor als de warmtepompinstallatie daar niet meer voldoende warmtecapaciteit levert.

Dat is lang niet alles


Verder hebben we een gasleiding aangelegd met een capaciteit van ca. 3MW. Ook hebben we waterleidingen aangelegd voor de brandblusvoorzieningen en de bedrijfsprocessen, zowel het industriedeel als voor het kantoor. Plus de riolering en het sanitair voor het kantoor en de expeditieruimtes. Uiteraard is er ook een warmtepompinstallatie aangelegd voor de verwarming en koeling van de kantoren, die aangesloten is op de vloerslangen en ventilatorconvectoren. Daarnaast is er een gebouwbeheersysteem van Priva aangelegd voor zowel het kantoordeel als het industriedeel. En tenslotte een luchtbehandelingsinstallatie voor de kantoren en dakluiken plus gevelroosters voor het industriedeel van de locatie.

Zeker weten dat het goedkomt


Zoals gezegd; heel veel verschillende werkzaamheden op hetzelfde moment. Goed om te weten dat we samenwerken met partners die net zo flexibel zijn als wij. Dan weet je als opdrachtgever zeker dat het goedkomt.